dinsdag 19 juli 2016

Dinsdag 19 juli 2016 - Salve !

Ora - Mori
afstand: 80.9km, gem. snelheid: 19.3km/u, stijgen: 131m, dalen: 183m
totaal: 1423km
de rit van vandaag
de temperatuur vandaag



We vertrekken om 8.30u naar Mori  en het belooft zeer warm te worden vandaag, 't is dus een kwestie van zoveel mogelijk in de voormiddag te rijden zodat we er in de namiddag vlug de riem kunnen afleggen.






We volgen de Adige op een soort van Italiaanse 'Leirekens-route', een perfect fietspad zonder bulten, goed breed, volledig afgeschermd van de auto's.  Het gerucht dat fietsen in Italië gevaarlijk zou zijn en dat er geen fietswegen zijn, moeten wij (tot nu toe) helemaal tegenspreken.  Misschien is 't nog allemaal relatief nieuw ?






We fietsen vooral tussen de wijngaarden vandaag. De boomgaarden van de voorbije dagen hebben plaats gemaakt voor druivenranken.






We stoppen regelmatig om efkes in de schaduw te kunnen zitten en te drinken.










In Matarello, een onooglijk klein dorpje, pauzeren we voor een risotto en héél veel fris water. Het is op dat moment al 32° en we hebben nog 24km te gaan. Omdat het plaatsje waar we naartoe fietsen zo klein is en de slaapplaatsen er beperkt zijn,, bel ik even naar 'Da Neni' om te reserveren. Zo kan ik ook nog wat Italiaans oefenen want 't zal nog van pas komen de volgende dagen.






Ik steek onderweg naar Mori es graag m'n voetjes in een fris beekje... Dat doet deugd !






We stoppen ook even in Rovereto.  Er is daar ' een Opera Ciclica', grote figuren op de fiets die  je vanop de autostrade kan zien. 's Avonds is alles verlicht met grote grondspots. Tof !






Om 15u arriveren we al bij 'Da Neni'.  't Is een goed hotelleke, al zou je 't langs buiten niet meteen zeggen.
In het dorpje waar we logeren, Mori, zien we ook voor 't eerst een 'Via Roma'. Voor wie twijfelde,
we zijn dus in de goede richting aan 't fietsen ...




We hebben vanavond nog veel te bespreken want we denken eraan om morgen naar 't Lago di Garda te rijden en daar met onze fietsen op de boot het meer af te varen. Een tof idee van Koen !




En deze zagen we ook onderweg ...







2 opmerkingen: