woensdag 13 juli 2016

Woensdag 13 juli 2016 - Regenkleren aan, regenkleren uit, regenkleren aan, regenkleren uit, regenkleren aan...

Merching - Weilheim in Oberbayern
afstand: 59.4km, gem. snelheid: 17.2km/u, stijgen: 286m, dalen: 249m
de rit van vandaag

Toch nog even terug naar gisteren : we hebben uitzonderlijk lekker gegeten in het restaurant van ons hotel 'Landgasthof Aumiller'. Zonder foto's evenwel, maar we willen 't wel even vertellen : Koentje nam 'een grillplatter' met een slaatje en frietjes - ik heb een forelletje met amandelen en 'peterseliekartoffeln' gegeten. 't Dessertje van Koen was een extreem lekkere chocolademousse met donkere en witte chocolade, een aardbeiencoulis en 'sahne' erbij. Mmmmmm.... een heel fijne keuken en ook 't aperitiefke en de wijn was in orde! Dat was niet hoe we ons de Duitse keuken voorstelden toen we op weg gingen!
 
Vanmorgen vertrekken we goed op tijd voor wat weer een druilerig dagje belooft te worden. Na 15 minuutjes trappen is 't al zo ver dat we een eerste keer moeten stoppen om onze regenjas, regencape, regenbroek, hoesjes voor de schoenen, hoesje voor de helm... moeten aantrekken. We zullen die handeling vandaag nog x aantal keren herhalen...




Gelukkig kunnen we rekenen op onze Santos-fietsen, die zijn werkelijk schitterend en loodsen ons door weer en wind naar onze volgende bestemming.



Het décor waar we doorrrijden is er één van vooral wouden en boerenland.



We zien speciale koeien, evenwel zonder bellen, maar met enorme horens!



En we willen jullie dé fotoshoot van de dag niet ontzeggen : een hertje, in de wei naast ons fietspad. Gelukkig is 't op dat moment droog, zodat Koen het kan fotograferen.



In de Beierse dorpen zie je soms speciale zaken.



Terwijl ik dit schrijf, is 't hier weer aan 't gieten.

We gaan eten bij de Italiaan om de hoek, 't is niet ver en we hopen dat 't morgen toch iets minder hard regent.

We willen immers graag tot aan onze laatste bestemming in Duitsland,  'Garmisch-Partenkirchen', geraken. Da's nog 57 kilometer te gaan, dat moet lukken.


En dit zagen we ook vandaag....






2 opmerkingen:

  1. Wat is me dat? Een luchtballon? Een superzeepbel? Een geleerde bol?
    Courage voor de laatste loodjes in Duitsland!

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Tiens, van wisselvallig weer gesproken ;-). En ja die speciale zaak is een staande wip zeker? Ik hoop dat jullie ook weer op zon mogen hopen...Groetjes uit het koele België ;-)

    BeantwoordenVerwijderen