zaterdag 9 juli 2016

Zaterdag 9 juli 2016 - Een regelrechte off-day !

Eberbach am Neckar - Forchtenberg am Kocher
afstand: 85.7km, gem. snelheid: 17.9km/u, stijgen: 308m, dalen: 269m
de rit van vandaag


We hebben vannacht enkel geslapen van na 3u tot iets voor 6u omwille van de warmte in onze hotelkamer, 't lawaai van de kerkklokken (hier in Duitsland kennen ze d'r iets van !!), de drukte en schermutselingen van zatte Duitsers beneden aan ons raam , de gevechten met een slecht hoofdkussen... 
Al het voorgaande op een hoopje maakt dat wij allesbehalve uitgerust aan één van de eerste glooiende ritten gaan moeten beginnen.

Gelukkig is het parcours weer mooi : we rijden veel door bossen en langs mooie burchten.
Het landschap is 't meest te vergelijken met dat van de Ardennen in België, het gaat hier steeds op en neer en je weet dat na elk klimmetje dus 't plezier van de afdaling volgt.





Al kunnen we er vandaag gewoon veel minder van genieten, omdat we ons heel moe voelen. We willen ook zoveel mogelijk kilometers afleggen om de 2 dagen achterstand die we opgelopen hebben met 't wachten op de levering van de lader en de riem, in te halen.

We rijden door de streek waar eind mei de rivier 'Kocher' uit zijn oevers getreden was. Je kon toen op 't nieuws in België zien dat auto's door de stroom meegesleurd werden, alle huizen stonden onder...Op een aantal plaatsen moeten we ons langs de afspanningen wringen ('betreden op eigen risico').We negeren gewoonweg alle omleidingen en  willen liefst geen extra kilometers doen,. We fietsen écht niet graag het dal uit want dan moeten we de hellingen op en dat kunnen we vandaag missen als kiespijn... Het lukt ons zonder extra kilometers te doen om tot in Forchtenberg aan 'Pension M' te geraken.



We kunnen hier seffens in de Bistro van dit pension iets klein eten, daarvoor hoeven we ons dus niet meer te verplaatsen.
Koen ligt met z'n voetjes omhoog tegen de muur te recupereren ...

Ik heb Michel Wuyts ooit horen vertellen bij de verslaggeving van de Tour de France dat die koers gewonnen wordt in bed ... wij geloven dat graag !


2 opmerkingen: