zaterdag 30 juli 2016

Zaterdag 30 juli 2016 - Umbrië in zicht

Anghiari - Petrignano
afstand: 84.5km, gem. snelheid: 19.8km/u, stijgen: 407m, dalen: 525m
totaal afgelegd: 2055.3km - tot Rome: +/-180km

Vandaag vertrekken we nog in Toscane, maar na een uurtje rijden zijn we al in Umbrië. We stoppen er voor een koffietje, nl. in Città di Castello, een leuk stad - de zoveelste in de rij.
Ons ritje gaat vlotjes : 't is plat en nog relatief fris. We volgen de Tiber.







Onderweg passeren we de abdij van Monte Corona. Heel mooi gelegen en 't kapelletje is zo bijzonder, een bezoekje waard.








We eten broodjes met prosciutto en salame op een terrasje in Resina. Het is op dat moment 34° in de schaduw.  We beslissen nog een 25km door te rijden en ik reserveer dan ook een hotel in Petrignano 'La Torretta', met zwembad.







Om 15u arriveren we op onze bestemming, een beetje oververhit in mijn geval.  'k Voel me niet écht in m'n sas, een nachtje goed slapen zal me deugd doen...




En hier passeerden we ook vandaag ...
















2 opmerkingen:

  1. Città di Castello is toevallig het lievelingsstadje van onze dochter Marieke
    Knappe tocht tot nu, het einde al bij a in zicht. En, geen zin om door te gaan tot Napels?

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Jullie eindstreep is in zicht! ;-). Hopelijk moeten jullie poepjes hiervan geen hele maand herstellen ;-). Onze wandeldagen zitten erop! Vandaag de laatste afdaling van 3u gehad. En ik ben nog heel deze keer ;-). De terugtocht is iets minder vlot... Onze taxi chauffeur laat ons een heel eind voor Krakau achter want met het pausbezoek mag hij er niet door...Hij zet ons af aan een rond punt net op t moment dat er n hevig onweer losbreekt....?! Doornat moeten we dan nog n plaats in een treintje weten te bemachtigen met een massa volk...4 vd 6 geraken erop...Net een beestenwagen :-(...Marc & Katri zijn nog niet terug...Wij zijn ondertussen op ons laatste hotel gearriveerd, lekker gedoucht terwijl er weer een hevig onweer losbreekt....De laatste groetjes v R&M uit Polen. Morgen weer huiswaarts. Weer Belgium food ;-)

    BeantwoordenVerwijderen