zondag 31 juli 2016

Zondag 31 juli 2016 - Zondag in Umbrië

Petrignano - Massa Martana
afstand: 57.3km, gem. snelheid: 16.8km/u, stijgen: 557m, dalen: 492m
totaal afgelegd: 2102.6km - tot Rome: +/-124km

We vertrekken en zien vrijwel meteen Assisi in de verte liggen. Onze rit loopt evenwel niet door de mooie stad.  Ik noteer 't in m'n boekje bij de dingen die ik zeker nog wil doen in de komende jaren.














't Fietsen gaat vlot en om kwart voor 10 stoppen we alweer voor een koffietje (en voor Koentje ook een tweetal koffiekoekjes) aan een bar. We beginnen al zowat échte Italianen te worden.







Wat er daarna volgt, vind ik 't mooiste dat we tot nu toe al gezien hebben onderweg. We fietsen op een fietspad van Assisi naar Spoleto. Het landschap is zo mooi, ongeloofelijk !!!









Als kers op de taart eindigt dit mooie stukje tocht in Bevagna. Een parel van een stad...










'
We doen er een tof klapke met Belgen uit Roeselare die ook meteen een leuke foto van ons maken.







t Is nog te vroeg om te eten op deze fantastische locatie (we moeten er zeker terug komen!), dus rijden we door tot in Bastardo. We eten er allebei een 'spaghetti al pomodoro'. Ik neem dan nog een 'gelato con tre gusti'.







Er volgt nog een redelijk zwaar stuk : klimmen gedurende 6km aan 3 tot 5%. Dat is niet zo steil, maar in temperaturen tussen 30 en 40 graden kan het toch tellen hoor!






Rond 16u komen we in ons logement 'Agriturismo Orisi' toe. Er is een zwembad, da's altijd prettig om goed af te koelen. Koen maakt alles klaar voor de blog, terwijl ik de was doe. Daarna volgt de dagelijkse massage van Koen om de verzuring zoveel mogelijk uit de spieren te krijgen... Je ziet : we zijn al een goed geolied team na zo'n 30 dagen met elkaar op tocht te zijn.










't Was ook in Bevagna duidelijk zondag...


2 opmerkingen: