vrijdag 8 juli 2016

Vrijdag 8 juli 2016 - De laatste vlakke rit

Gernsheim - Eberbach am Neckar
afstand: 88.3km, gem. snelheid: 17.3km/u, stijgen: 228m, dalen: 177m
de rit van vandaag

Na een deugddoend ontbijt, zetten we onze koers richting Rome verder.
We zijn nu een week samen onderweg en ik moet bekennen : 't is een ongeloofelijk toffe boel onderweg,  zelfs ondanks onze technische mankementjes de voorbije dagen.


We zijn de laatste platte kilometers aan 't fietsen, richting de Neckar.







Hans Reitsma, de Nederlander wiens route wij volgen, heeft er een heel knappe reis van gemaakt : hij loodst ons door Duitsland van riviertje naar riviertje, door mooie streken en vaak langs wegen die enkel door fietsers gebruikt worden.

En 't weer zit ook vandaag weer geweldig mee ! 't Is zelfs warm en we moeten goed opletten dat we genoeg drinken onderweg.
Vorig jaar op onze route naar Parijs hadden we van die dagen dat we onderweg geen terrasjes tegen kwamen.





Dit is nu helemaal niet het geval : we kunnen regelmatig eens stoppen voor een koffietje, een latte macchiato, een fris glas spa, ...


We passeren Heidelberg, een heel mooie stad ! We willen hier zeker eens naartoe komen voor een citytrip want nu hebben we te weinig tijd om er lang bij stil te staan.






Bij 't nemen van een foto gaat 't fotoapparaat tegen de vlakte en 't scherm is helemaal kapot. Foto's nemen kan nog wel, maar 't wordt nogal moeilijk om ze goed te bekijken.
We gaan ons een ander aanschaffen als we ergens een shop tegen komen.






We doen nog een terrasje in Ziegelhausen, waar ik een lekker ijsje eet, en we rijden door tot in Eberbach,  zodat de teller voor vandaag op 88 komt te staan.


We vinden een leuk hotel en gaan een wandelingske in de stad maken, voordat we onze voetjes onder tafel schuiven.





Een geslaagd dagje, met mooie herinneringen die ze ons niet meer kunnen afpakken...





3 opmerkingen:

  1. Zeer plezant om al jullie ervaringen te kunnen lezen vanuit mijn zetelke in 't zonneke... Blij dat jullie het goed hebben daar met jullie sportieve vakantie! Vele zonnige groetjes vanuit Leefdaal, Eddy & Monique XXX

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Een mooi foto van het fietsend koppel naar Rome ;-)

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Maria en Irene15 juli 2016 om 22:13

    Beste vrienden, wat ben ik fier op jullie, dat jullie dat allemaal mogen meemaken. Ik wens jullie nog een goede vakantie.

    BeantwoordenVerwijderen