vrijdag 29 juli 2016

Vrijdag 29 juli 2016 - Een mooie dag ...

Penna - Anghiari
afstand: 48.4km, gem. snelheid: 18.1km/u, stijgen: 578m, dalen: 524m
totaal afgelegd: 1970.8km - tot Rome: +/-263km

Koentje had gisteren toch zo z'n bedenkingen bij fietsen in het eerste ochtendgloren en dus is 't vandaag al kwart na 7 als we vertrekken op wijnboerderij 'Tiberio'.  Maar niet na Juliana, de wijnboerin, te hebben beloofd om terug te komen met 'la macchina' zodat we op een serieuze manier door Toscane kunnen rijden, Firenze bezoeken ipv Rome (ze is nogal chauvinistisch!) en genoeg van haar wijn meenemen...

't Gaat zeer vlotjes : de rit is er eentje met aanvankelijk enkel 'bulten' tussen 1 en 5 %, 't zonnetje geeft temperaturen van zo'n 16° (ik heb zelfs een vestje aan bij 't vertrek!), het zicht is fenomenaal!




We stoppen even aan de 'Ponte Buriano' omdat ze zo mooi is. Jammer dat er zoveel verkeer over rijdt.




Om half 10 zijn we in Ponte alla Chiassa, we hebben dan al 27km gereden op een elegante, ongedwongen manier die we de voorbije dagen zelden vertoonden! We stoppen aan een bar en drinken allebei een koffietje, Koen eet er ook een lekkere crèmekoek bij.



Om onze bestemming Anghiari te bereiken, moeten we nog wel het nodige klimwerk verrichten.  Het ligt immers hoog op een helling.



Om 12.15u zitten we al aan een heerlijk maal van ristorante 'La Nena'. We eten er heerlijke 'antipasti della Nena' en 'grigliate miste'. Jullie moeten es kijken hoe steil de straat is die wij moeten afdalen naar ons hotel toe...



Na een uitgebreide siësta bezoeken we Anghiari. We maken er een klassiek concertje mee in de straten van het oude centrum. We laten jullie mee genieten van de mooie foto's die Koen gemaakt heeft.





















En deze komen we ook overal tegen ...

2 opmerkingen:

  1. Het doel nadert... Hoe mooi Toscane ook is, er is maar één Roma! ;-) Doe dat nog goed! Groetjes uit Bergamo. Nick & Karen

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Jaja t begint te kriebelen zeker? Doel bijna bereikt?! Wij nog 2 wandelwagen en ons wandelreisje zit erop! Ik heb de nodige rustpauzes ingecalculeerd zodat mijn knietjes werden gespaard ;-). Nog veel fietsgenot! Grtjs. R&M ( chance met internet gehad ;-)

    BeantwoordenVerwijderen